Gerrit Breteler
 Gerrit Breteler

Schilder-zanger-componist-toneelschrijver.

In de schilderkunst gaat de belangstelling van Gerrit Breteler vooral uit naar de traditionele stijl, waarin het ambacht eenessentieel onderdeel is van de kunst. Het hedendaagse werk van Gerrit kenmerkt zich door passie en vakmanschap.

Zijn grote scheppingsdrang beperkt zich niet alleen tot het schilderen, hij uit zich ook graag in muziek, zang, gedichten en het schrijven van toneelstukken.
Lees meer...

Gerrit Breteler
Nykerksterweg 14
9143DN Nes
0519-589659
06 41605898
E-Mail 

 

Ineke Ekkers

 Ineke Ekkers

Beeldhouwer

Ineke Ekkers is een veelzijdig beeldend kunstenaar, en haar werk is niet zomaar onder één noemer te vangen.

Om te begrijpen wat haar bezig houdt, zou je de installatie: Het Afspraakje/ Facts of Life (hout, steen, brons, ijzer), als een soort sleutelstuk kunnen zien, waarin alle elementen uit haar overige werk, zoals vorm, inhoud en materiaalgebruik, in één beeld bij elkaar gebracht zijn.
Lees meer...

 

Ineke Ekkers
Wiesterwei 10
9143 WJ  Nes
0519-346342

E-Mail 

 

Wouter Koek van Egmond

 wouter koek van egmond

Beeldhouwer-Dichter

Wouter Koek van Egmond (Haarlem 1955) woonde en werkte vanaf 2004 tot 2012 als beeldhouwer in Nes. Ooit studeerde hij theologie in Amsterdam en was hij pastor temidden van gevangenen. Maar ook toen al was hij bezig met ruimte, vorm en betekenis.
Eind jaren negentig besloot hij zich volledig te wijden aan de beeldende kunst. Nu biedt het landschap van Noordoost-Friesland hem de ruimte op zijn zoektocht naar vormen van betekenis. In 2006 was werk van hem te zien in Galerie Gang in Nes.
Lees meer...

 

Wouter Koek van Egmond
Bakkerssteechje 2
9136 RR Paesens
0519-589983
E-Mail 

 

Johanna Schuurman † 19-12-2010

 johanna schuurman

Schilder-Tekenaar

De onderwerpen die Johanna Schuurman tekent en schildert liggen altijd in het verlengde van haar leven, het zijn dingen die haar bezig houden.
Meestal zijn het onderwerpen die steeds terug komen. Mensen, dieren, boten en landschappen zijn de belangrijkste.

Iedere keer als zo’n vertrouwd onderwerp zich aandient, is het voor haar een verrassing wat het resultaat zal zijn. Ze stort zich erin en maak een grote serie werken waarbij het ene beeld tot het andere leidt, soms zijn het er ruim honderd. Een deel ervan kan zo de prullenbak in, maar er blijft altijd een serie over die de moeite waard is.

Atelier Byldzje
Galerie Gang Nes
Haadstrjitte 8
9143 WS Nes